Forskrift om endring i forskrift 27. mars 2020 nr. Chapter 470 ved koronautbruddet (covid-19-forskriften)-Lovdata

2021-12-14 15:30:58 By : Mr. Bill Wu

Forskrift om endring i forskrift 27. mars 2020 nr. Chapter 470 ved koronautbruddet (covid-19-forskriften)

Hjemmel: Fastsatt ved kgl.res. 14. December 2021 med hjemmel i lov 5. August 1994 nr. 55 om vern mot smittsomme sykdommer § 4-1 andre og sjette ledd, jf. § 4-1 første ledd bokstavene a, b og c, § 4-3 og § 4-3a. Fremmet av Hels-og omsorgsdepartementet.

I forskrift 27. mars 2020 nr. Chapter 470 ved koronautbruddet gjøres følgende endringer: 

§ 3 andre og tredje ledd skal lyde:

Med arbeids- og skoletid menestiden en person er på arbeid eller skole, på reise mellom arbeidssted, oppdragssted eller skole og bosted eller annet fast oppholdssted.

Med Fritid Menes tid som ikke er arbeidseller skoletid etter andre ledd. 

§ 4f og § 4g oppheves. 

Personer som har hatt nærkontakt, jf. § 3 første led, med en person som er bekreftet smittet av SARS-CoV-2 mindre enn 48 timer før den smittede fikk de første symptoms på smitte,.

Personer som har karanteneplikt etter første ledd og som er husstandsmedlem eller tilsvarende nære den smites, skal testes med kan karantenen avsluttes. Barns under 16 years old år skal ikke testes dersom det er uforholdsmessig krevende å få tatt test av barnet.

Personer som har karanteneplikt etter første ledd og som ikke er husstandsmedlem eller tilsvarende nære den smittede, kan ved negativt testresultat fra PCR-test tatt tidligst etter første ledd og som ikke er husstandsmedlem eller tilsvarende nære den smittede, kan ved negative kan karantenen avsluttes.

Smittekarantene etter første ledd gjelder ikke for personer som ved nærkontakten:

Personer i karantene som utvikler akutt luftveisinfeksjon, med feber, hoste eller tung pust, skal kontakte helse-og omsorgstjenesten for å testes.

Personer i smittekarantene skal oppholde seg i egen bolig eller annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med enerom, eget bad og eget kjøkken eller matservering.

Personer i smittekarantene kan bare oppholde seg utenfor oppholdsstedet hvis de kan unngå nærkontakt med andre enn dem de bor sammen med. De som er i karantene, kan ikke være på en arbeidsplass der også andre oppholder seg, på skole eller i barnehage. Det er ikketilatt å bruke offentlig transportation.

Foreldre og barn i smittekarantene kan gjennomføre samvær i karantenetiden. 

§ 6e andre ledd skal lyde:

Personer sommerstrengtnødvendig for psykisk utviklingshemmede alcohol, erunntatt FRA smittekarantene et §4I my arbedstiden et åopprettholde forsvarlig drifting AV kritiske samfunnsfunksjoner om sovrem beherfolksjoner Og om om om sovre om om sore om om sovre om grung om om sovre om grung om om om grungner om barneverninstitusjoner institusjoner å ha testet negativt med antigen damage test samme dag som arbeidet skal gjennomføres. For personer som er i samme husstand eller tilsvarende nære til person som er i isolasjon etter § 7, gjelder unntaket bare dersom de er fullvaksinert, jf. § 3 sjette ledd og bruker munnbind i arbeidstiden. 

§ 7 første ledd første og andre setning skal lyde:

Personer som er bekreftet smittet av SARS-CoV-2, men ikke har symptoms skal isolere seg i 6 døgn beregnet fra tidspunktet test med positivt resultat for SARS-CoV-2 ble avlagt. Personer som er bekreftet smittet av SARS-CoV-2 og har symptoms skal isolere seg i at least 6 døgn fra symptoms startet.

§ 13 første ledd ny bokstav f skal lyde:

Selv om kravene til avstand i § 13b blir oppfylt, skal det ikke gjennomføres arranged by med flere personer som samtidig er fysisk til stede enn:

Følgende personer skal ikke regnes med i dettotale antallet personer som kan være til stede på Arrangement:

Med faste, tilviste satteplasser menes at publikum kjøper billetter til bestemte nummererte plasser eller verter viser til plasser, og at publikum sitter på en fast plass under hele layoutet.

Ved kirkevandringer i kristne trossamfunn som avholdes frem til og med January 15, 2022 kan nye deltakere kontinuerlig slippes inn når noen går ut. 

§ 13b første ledd skal lyde:

Arrangøren skal sørge for at alle som er til stede på arranger skal kunneholde minst 1 meter avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære, målt fra skulder til skulder. Arrangøren skal ikke gjennomføre aktiviteter som krever mindre avstand mellom utøvere eller deltakere enn det. 

§ 13c første og tredje ledd skal lyde:

På arranger skal det utpekes en person eller virksomhet som arrangør med ansvar for at arrange oppfyller kravene i forskriften. De som er til stede skal informeres om hvem som er arrangør og hvem som kan kontaktes ved spørsmål om smittevern

Arranger som har skjenkebevilling etter alkoholloven kapittel 4 og 5 og forskrift om alkoholordningen for Svalbard kapittel 3 skal ikke utøve skjenkebevillingen. 

På arranger skal arrangøren ha oversikt over hvem som er til stede, for å kunne bistå kommunen ved en eventuell smitteoppsporing etter smittevernloven § 3-6. Når kommunen ber om det, skal arrangøren ta kontakt med de som var til stede for å informere om smitte.

På arranger hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste satteplasser, jf. § 13a første ledd bokstav e og h, skal arrangøren ha oversikt over hvor hver enkelt publikum sitter.

Dersom det for å finne tilbake til deltakerne, er nødvendig å nedtegne en egen oversikt over de tilstedeværende med kontaktopplysninger, skal oversikten oppbevares på en forsvarlig måte og s s s s kontak kontak med kontaktopplysninger, skal oversikten oppbevares på en forsvarlig måte og s s s s kontak kontak jemme g s kont s med kontak eksempel phone number. Arrangøren skal informere de som er til stede om at det nedtegnes en egen oversikt og hvor lenge den oppbevares 

Serveringssteder, som restaurant, cafe, bar og pub, utested, diskotek, nattklubb og lignende, skal sørge for atdriden er smittevernfaglig forsvarlig og skal sørge for:

Serveringssteder som har skjenkebevilling skal

Serveringssteder som har skjenkebevilling etter alkoholloven kapittel 4 og 5 eller forskrift om alkoholordningen for Svalbard kapittel 3 skal ikke utøve skjenkebevillingen.

Forskriften § 13a til § 13d gjelder ikke for privat sammenkomst på serveringssted med inntil 20 personer innendørs eller inntil 50 personer utendørs. 

Treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, kjøpesentre, butikker, bibliotek, museer, varemesser, midlertidige marker og lignende skal, used for å kunneholde åpent, driving smittevernfagligfag for smittevernfagligfag for smittevernfagligfag for smittevernfaglig forsmenskittever at severnøm ligt holde minst 1m avstand til personer som ikke er i samme husstand, at virksomheten har utarbeidet rutiner at Godhold overhealth. Den enkelte virksomhet skal fastsette hvor mange personer som maksimalt kan være utframing rel og ste inetkalene. Det skal om nødvendig benyttes vakthold for å sikre at kravet etterkommes.

Treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, varemesser, midlertidige marker og lignende skal registrere kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det. Virksomhetene skal likevel oppfordre til at flest mulig oppgir kontaktopplysninger. Med kontaktopplysninger menes informasjon som gjør det mulig å komme i kontakt med gjesten, which is the phone number of eksempel. Virksomheten skal også registrere dato og tidspunkt for besøket. Kontaktopplysningene skal kun brukes for å bistå kommunen ved en eventuell smitteoppsporing etter smittevernloven § 3-6. Ved forespørsel skal opplysningene utleveres til dette formålet. Når kommunen ber om det, skal virksomheten ta kontakt med de som var til stede i virksomheten innenfor et gitt tidsintervall for å informere om mulig eksponering for smitte. Opplysningene skal oppbevares forsvarlig og slettes etter 14 dagger. Virksomheten skal informere den som registreres om formålet med registreringen og hvor lenge kontaktinformasjonen oppbevares. 

§ 14b første ledd skal lyde:

Barnehager og opplærings-og utdanningsvirksomheter skal drive smittevernfaglig forsvarlig. Med smittevernfaglig forsvarlig Drifting Menes in det blan annet er iverksattettitak som bidrar til at syke personer ikke er i virksomheten, healthtiltak og kontaktreduserende titak. 

§ 14b nytt andre ledd skal lyde:

Fra 16. desember 2021 skal barnehager og grunnskoler drive på gult Titaksnivå, med mindre kommunen fatter vedtak om høyere Titaksnivå. Fra samme tid skal videregående skoler og voksenopplæring drive på rødttilaksnivå, med mindre kommunen fatter vedtak om høyeretilaksnivå. Helsedirektoratet utgir veiledere om smittevernfaglig forsvarlig drifting as barnehager, grunnskoler og videregående skoler, blan annet innholdet i grønt, gult og rødttilaksnivå. 

§ 14b andre ledd blir tredje ledd. 

§ 14b tredje ledd blir nytt fjerde ledd og skal lyde:

Barnehage- og skoleeiere skal gi ordinært tilbud på skolen og i skolefritidsordningen til alle elever og ordinært tilbud til alle barnehagebarn. Skole-og barnehageeier kan redusere åpningstider eller antall barn eller elever som er til stede samtidig dersom det er nødvendig for å oppfylle kravene i denne paragrafen. 

Fra 16. desember 2021 skal universiteter, høyskoler og fagskoler så langt det er mulig tilrettelegge for at undervisning, ferdighetstrening og eksamen gjennomføres digitalt. 

Fornøyelsesparker, lekeland, splashehaller og lignende skal holde stengt.

Treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende skal drive smittevernfaglig forsvarlig, jf. § 14a, og holde stengt of annet tilbud enn:

Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra når det er praktisk mulig og ikke til hide for viktig og nødvendig virksomhet på arbeidsplassen,blant annet virksomhet for å ivareta. i virksomheten. 

§ 16 første og sjette ledd skal lyde:

Når det ikke er mulig åholde minst én Meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind i butikker, i fallesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, innivårsing museum.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke ved et bord på serveringssted eller inntar mat eller drikke sattende.

Forskriften trer i kraft 14. desember 2021 kl. 24:00.

Få svar på ofte stilte spørsmål her (FAQ)

Lovdata kan dessverre ikke svare på spørsmål angående juridiske problemer. Lovdata kan heller ikke bidra med å tolke regelverket eller finne frem til rettsregler som passer i et bestemt tilfelle. Kontakt den offentlige etaten spørsmålet gjelder, eventuelt advokat eller rettshjelper hvis du har behov for slik bistand.

Send an email to support@lovdata.no

Juster tekststørrelseHold inne Ctrl-tasten (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller-for å forminske.